El-gitar

Rendyrkede elektriske gitarer, også kalt el-gitar, ble ofte kallt plankegitar fordi de ikke har klangbotn og lydkasse. El-gitarene er konstruerte som en «planke» med magnetiske mikrofoner.

Om el-gitarer

Den mest populære plankegitaren er Fender Stratocaster, en gitartype som har eksistert praktisk talt uforandret siden 1954.

Selv om de fått enorme popularitet i løpet av rock ‘n’ roll-dagene fra 1950 og 1960, ble den elektriske gitaren oppfunnet i 1931. Behovet for den forsterkede gitar ble klart da Big Band-tiden økte i størrelse, spesielt når gitarer måtte konkurrere med store messingseksjoner.

De første elektriske gitarene som ble brukt i jazz var en hul, akustisk gitar med elektromagnetiske transdusere. I 1932 ble den elektrisk forsterket gitaren kommersielt tilgjengelig. Tidlige el-gitar produsenter var; Rickenbacker i 1932, Dobro i 1933, National, Epiphone og Gibson i 1935 og mange andre fra 1936 av.

Vi holder til i Horten i Vestfold. Er du på utkikk etter en spesiell el-gitar eller har du andre spørsmål er vi glade for å hjelpe.

rickenbacker 4003 el-gitar