Klassisk gitar

klassisk-gitar-vestfold

En klassisk gitar, også kalt kassegitar, har nylonstrenger, men det er i dag òg vanlig med stålstrengsgitarer, og mange av disse igjen er utstyrt med mikrofon slik at de kan spilles på gjennom en forsterker. 

Seks strenger

Gitaren har normalt seks strenger. Tre blir kallt basstrenger, og tre for diskantstrenger. På «hodet» på gitaren er det stemmeskruer for å holde instrumentet stemt. Kjent for sin enkle, klare lyd og glatte nylonstrenger, har den klassiske gitaren vært nytet av musikere i århundrer. Enten du bare er i startfasen eller allerede er en dyktig gitarist, det er definitivt rom i repertoaret for dette fantastiske instrumentet.

Oppbyggingen

Den klassiske gitaren bringer hver musiker tilbake til det grunnleggende, med sine seks-strengers design og uthulede trekonstruksjon. Som moderne akustiske gitarer, er lyden av strengene forsterket av klangbunn som vibrerer gjennom gitarkroppen. Det som gjør den klassiske stilen annerledes er at alle seks strengene er laget av nylon eller metall-innpakket nylon. På grunn av at strengene er fremstilt av dette materialet, og er tredd på en lavere spenning enn sine motstykker i stål, kan halsen på gitaren være laget av av tre og den indre avstivningen kan være lysere.

Ny på gitar?

Klassisk gitar er et flott alternativ for musikere som er i oppstartsfasen. For små hender, kan en gitar i full størrelse noen ganger bli for mye.

Det er klasseromgitarer- og modeller som kommer i halvparten av størrelsen for enkelt å imøtekomme elevene. De trekvart og sjuåttendedels størrelser er best egnet mot eldre barn og små voksne.

Hvis du er ute etter å forsterke lyden din, bør du vurdere å velge en akustisk-elektrisk modell. Disse gitarene har innebygde koblinger slik at du enkelt kan koble til en forsterker. Med dette forsterkningsalternativet, kan du opprettholde signaturlyden av den klassiske gitaren mens du opptrer på større arenaer og mer åpne områder. En akustisk-elektrisk klassisk gitar er også kjekk å bruke hjemme eller i platestudio siden det kan plugges direkte inn i en mikser, uten det ekstra bryderiet med å finne en mikrofon. Fra 1700-tallet til i dag, har musikere spilt nylonstreng-gitarer både på scenen og i hverdagen.

Vi holder til i Horten i Vestfold. Er du på utkikk etter en spesiell gitar eller har du andre spørsmål er vi glade for å hjelpe.